Składniki na 2 - 3 sztuki (w zależności od gofrownicy):
Banan (dojrzały) - 1 sztuka
Jajko - 1 sztuka
Płynne masło - 1 łyżka
Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Mąka graham lub pełnoziarnista - 1/2 szklanki
Dodatki:
Świeże owoce; u mnie kiwi i ziarna granatu
Posiekane orzechy lub nasiona; u mnie łyżeczka nasion chia
Sposób przygotowania:
Banana zmiksuj na gładkie puree.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Nałóż ciasto do gofrownicy i upiecz (czas pieczenia zależy od gofrownicy).
Wartość odżywcza jednego gofra z dodatkami*:
Energia: 260 kcal
Białko: 7,6 g
Tłuszcz: 7,4 g
Węglowodany: 39 g
Błonnik pokarmowy: 7 g